top of page

Wandelen in het Rijsterbos

Een wandeling in het Rijsterbos (Rysterbosk) in Rijs is een welkome afwisseling en een sterke aanrader indien je Zuid-West Friesland bezoekt. Het grootste wandelbos in Gaasterland biedt vele verrassingen en is leuk voor jong en oud.

Starten kan je aan de voorziene parking in Rijs aan het pannenkoekenrestaurant. De wandelpaden in het bos leiden je langs beuken en eiken die meer dan 200 jaar oud zijn.


Je kan willekeurig door het bos lopen of de blauwe of rode paaltjes volgen. Ook is er een paddenstoelenwandeling voor de allerkleinsten. Fel gekleurde paddestoelen verstopt in het bos wijzen je kleuter de weg.De blauwe wandeling is 5,5 km en leidt je dwars door het bos naar de andere kant waar je het uitzicht op het natuurgebief bij Mirns en het Ijsselmeer. Hier kan je bij het juiste weer de vele wind- en kitesurfers bewonderen, al dan niet met een drankje in 't Paviljoen Mirnser Klif.

De rode wandeling is 3,5 km en blijft korter bij de parking. Vrolijke kronkelpaden brengen je langs majestueuze beuken, eiken en enkele uitzichten.


Infopaneel Rysterbosk

Ben je met kinderen en zijn ze na de wandeling en het strand nog niet moe? Dan kan je nog even halt houden aan het klimpark kort bij de parking. Er zijn ook bankjes en tafels aanwezig om gezellig te picknicken. De open plek in het bos ligt een beetje verborgen tussen de bomen maar wie even goed oplet vindt het zo.


Of je kan je bezoek eindigen met een ambachtelijke pannekoek in het restaurant Rijsterbosch.

Een schepijsje voor tijdens de wandeling is hier ook een optie.


Klim en speelpark Rysterbosk, Rijs

Meer informatie over dit fijne bos vind je hier op de website van de beheerder, It Fryske Gea.

54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page