top of page

Beleef een heerlijke strandvakantie in Stavoren

In Stavoren heb je de keuze tussen verschillende stranden, voor elk wat wils!


Binnen 1 km van onze vakantiewoning, is er een strand tussen de twee buitenhavens van Stavoren. Het ondiepe zwemgedeelte is veilig afgescheiden van het vaarverkeer. Met wat wind, kan je hier heerlijk over de golven springen. Het is ook de ideale plaats om naar de zeilboten en platbodems te kijken die voorbij varen.


Er is nog een tweede strand in Stavoren. Deze vind je links van de buitenhaven, naast het strandpaviljoen "De Potvis". Hier moet je 15-20 minuten voor wandelen vanuit onze woning maar dat ben je meteen vergeten. Het strand is gelegen in een mooie baai, beschermd van de wind. Het erg ondiepe gedeelte gaat hier ver het Ijsselmeer in zodat kinderen hier veilig kunnen spelen. Voor de baai is een surflokatie dus bij wind kan je de kunsten bewonderen van de enthousiaste wind- en kitesurfers. Misschien verleiden ze je om het eens zelf te proberen!

water and sun
Strand bij De Potvis

Het derde strand is op dezelfde lokatie maar zeer goed verborgen. Niet veel mensen verkennen verder of weten niet wat er verborgen ligt, maar jij weet het nu wel! Wanneer je verder wandelt voor een vijftal minuten, zal het uitzicht van die kleine 'privé' strand je verrassen.

Het kleine strandje is ideaal om in stilte van de zonsondergang te genieten. Hierbij een voorsmaakje van deze magische plaats.
82 weergaven0 opmerkingen
bottom of page